A Canon elkezdte fejleszteni az EOS R1-et, az EOS R-rendszer zászlóshajóját
Az új képfeldolgozó rendszer tovább javítja az AF-et és a képminőséget

Budapest, Magyarország, 2024. május 15. – A Canon Inc. ma bejelentette, hogy jelenleg fejlesztés alatt áll az EOS R1, egy teljes képmezős, tükör nélküli fényképezőgép, amely az EOS R-rendszer zászlóshajója lesz, és 2024-ben kerül forgalomba.

Canon develops EOS R1

Az EOS R1 egy profiknak szánt tükör nélküli fényképezőgép, amely egyesíti a Canon legfejlettebb technológiáját, és az első osztályú teljesítményt a csúcsmodelleknél keresett kiemelkedő tartóssággal és nagy megbízhatósággal ötvözi. Ez a fényképezőgép drámaian javítja mind az állóképek, mind a videók minőségét (az EOS R3-hoz képest), és megfelel a legkülönfélébb területek – például a sport, a hírműsorkészítés és a videógyártás – élvonalában dolgozó szakemberek magas követelményeinek.

Ez a fényképezőgép a már meglévő DIGIC X processzor mellett az újonnan kifejlesztett DIGIC Accelerator képfeldolgozó processzort alkalmazza. Az új képfeldolgozó rendszer, amely ezekből a processzorokból és egy új CMOS-érzékelőből áll, nagy adatmennyiség rendkívül gyors feldolgozását teszi lehetővé, és soha nem látott fejlesztéseket nyújt az autofókusz (AF) és más funkciók terén.

Az új képfeldolgozó rendszer és a mélytanulási technológia magasfokú kombinálásával a Canon nagy sebességű és nagy pontosságú témafelismerést ért el. Például, javult a téma követésének pontossága, így olyan csapatsport eseményeken, ahol több téma keresztezi egymást, a céltárgy folyamatosan követhető, még akkor is, ha egy másik játékos közvetlenül előtte halad el. Emellett az AF "Action Priority" funkció a téma mozgását a téma állapotának rendkívül gyors elemzésével ismeri fel. Azokban a pillanatokban, amikor egy sportmérkőzés során nehéz megjósolni, hogy mi fog történni, ez a funkció automatikusan meghatározza a játékost, aki egy bizonyos műveletet hajt végre – például a labda ellövését –, mint fő témát, és azonnal áthelyezi az AF-keretet, így segít megörökíteni a játék döntő pillanatait.

Az új képfeldolgozó rendszer és a mélytanulási technológia kombinációja segít a képminőség javításában. A Canon a korábban PC-khez készült szoftver részeként kifejlesztett és tökéletesített képzajcsökkentő funkciót beépítette a fényképezőgépbe, hogy tovább javítsa a képminőséget és hozzájáruljon a felhasználói kreativitáshoz.

A Canon jelenleg is végzi ennek a fényképezőgépnek a valós körülmények közötti tesztelését, és a jövőben megrendezendő nemzetközi sportesemények jelentős és lenyűgöző pillanatainak megörökítését fogja vele támogatni.

A Canon a jövőben tovább fogja bővíteni az EOS R-rendszerű fényképezőgépek és RF objektívek termékcsaládját, ezáltal továbbra is a felhasználók –igényeinek kielégítésére törekszik, és hozzájárul a fotó- és videokultúra fejlődéséhez.

További információk