Ha az ételfotózáson belül egy adott területre vagy témára koncentrálsz, nagyobb teret kap a kreativitásod. A kép egy Canon EOS 5D Mark IV fényképezőgéppel, illetve egy EF 100mm f/2.8L Macro IS USM objektívvel és 1/200 mp, f/6.3, ISO 250 beállításokkal készült. © Yasmin AlBatoul
Az ételfotózás töretlen népszerűségnek örvend, több millió Instagram-képfolyam születik a témában mindennap. De mivel ennyi tartalom érhető el, egyre nehezebbé válik az ételfotósok számára kitűnni a tömegből. Tudd meg, hogyan állíthatsz be egy egyszerű, otthon készült ételt úgy, hogy Michelin-csillagos fogásnak tűnjön.
Az egyik ilyen fotós, aki amatőrből lett profi fotós, Yasmin AlBatoul Canon nagykövet. Az algériai Batna városában élő Yasmin autodidakta módon képezte magát, és egy azonnal felismerhető stílust alakított ki – képei energiával és lendülettel teliek. „Elsősorban az keltette fel az érdeklődésemet, hogy miképpen tudok egy egyszerű, hétköznapi dolgot, például egy ételt, valami gyönyörűvé és művészivé varázsolni” – meséli.
Yasmin tinédzser évei elején kezdett érdeklődni a fényképészet iránt. Érdeklődését nagyapja francia belsőépítészeti katalógusai keltették fel. „Némelyik több mint 4000 oldalas volt. Sok időt töltöttem ezek lapozgatásával, és azt kívántam, bárcsak én is ilyen képeket tudnék csinálni.”
Néhány évvel később Yasmin YouTube-oktatóvideókból tanulta meg, hogyan kezelje Canon EOS 600D fényképezőgépének kézi vezérlőelemeit (a helyére mostanra a Canon EOS 850D lépett). Ahogy egyre tapasztaltabbá vált, úgy gyarapodtak a követői is, jóval azelőtt, hogy profi ételfotós vált volna belőle. Ma Instagram-követőinek száma majdnem eléri az 50 000-et, és számos profi megbízás van már a háta mögött.
Yasmin most visszatekint elért sikereire, és megosztja velünk a legfontosabb leckéket, amiket megtanult a sikerhez vezető út során.