VLOGOLÁS

Bemutatjuk a Canon PowerShot V10 könnyű 4K vloggerkamerát

Megérkezett a legjobb vloggerkamera kezdőknek. Tudd meg, hogyan segít a Canon egyszerűen használható, könnyű 4K vloggerkamerája, ha most szeretnél belevágni a vlogolásba és a streamelésbe.
A Canon PowerShot V10 egy konyhapulton található, a háttérben egy vágódeszkával, és egy vlogger keze az előtte lévő felületen nyugszik.

Ha egyszerűen csak szeretnéd megosztani szenvedélyed a világgal, akkor egy problémamentes, egyszerű vlogolási megoldásra van szükséged. Ha eddig az okostelefonodat használtad a történeteid elmeséléséhez, akkor most itt az ideje, hogy megismerd a PowerShot V10 készüléket: azt a könnyű, sokoldalú vlogolási megoldást, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé tehetők a munkafolyamatok.

A PowerShot V10 készüléket kifejezetten azok számára terveztük, akik dedikált vloggerkamerát szeretnének, amely könnyebben kezelhető, gyorsan és egyszerűen használható, legyen szó akár a városnéző kalandok megosztásáról, akár a kedvenc tevékenységek dokumentálásáról.

Egy szakács valamilyen rakott ételt helyez egy tányéralátétre a beépített állványára helyezett, és az étel felé döntött Canon PowerShot V10 készülék előtt.

A kompakt PowerShot V10 használata rendkívül egyszerű – ha teljesen új vagy a vlogolás világában, a beépített állítható állvánnyal akkor is felállíthatod, a kihajtható kijelzőt a megfelelő szögbe állítva pedig láthatod magad. Ezután állíts mindent Auto értékre, és egyszerűen érintsd meg a Felvétel gombot, ha készen állsz.

A PowerShot V10 kialakítása és funkciói

A kompakt PowerShot G7 X Mark III súlya mindössze 211 g, ami közel fele a legkisebb Canon vloggerkamera, a PowerShot V10 súlyának. Kis méretének köszönhetően bárhová magaddal viheted, ami ideális a menet közbeni spontán vlogoláshoz.

Kis mérete ellenére a PowerShot V10 két nagy átmérőjű beépített mikrofonnal rendelkezik, amelyek jobb minőségű hangot képesek rögzíteni, mint amilyet valószínűleg az okostelefonoddal kapnál. Ez azért van, mert az okostelefonok mikrofonjai telefonhívásokra vannak optimalizálva, amikor a készüléket az arcunkhoz közel tartjuk. A PowerShot V10 mikrofonjait azonban úgy terveztük, hogy sztereó hangot rögzítsenek a hangodhoz igazított jellemző vlogolási távolságokból, miközben megörökíted a környezeted hangulatát a piacon vagy egy buliban. Ha szeles időben készítesz felvételeket, a mellékelt szélvédővel csökkentheted a szél okozta nemkívánatos zajokat.

Ha szeretnél még nagyobb kontrollt a hangvezérlés felett, a PowerShot V10 oldalán található 3,5 mm-es mikrofoncsatlakozónak köszönhetően külső mikrofont is csatlakoztathatsz. A külön megvásárolható opcionális tartozékfoglalat maximális rugalmasságot biztosít a külső mikrofon kamera körül történő elhelyezését illetően.

Szintén egyedülálló a PowerShot V10 beépített állványa, amellyel a kamerát különböző dőlésszögekből való felvételkészítéshez állíthatod be – nagy látószögű felvételek készítéséhez -30° és -10° közötti szögben, alacsony szögű felvételek készítéséhez pedig 10° és 30° közötti szögben döntve. Az állvány összecsukható az egyszerűbb tárolás és kézben való használat érdekében. A még sokoldalúbb használat érdekében a PowerShot V10 normál állványcsatlakozóval rendelkezik, így bármilyen állványhoz rögzítheted, beleértve a kompakt Canon Tripod Grip HG-100TBR állványt is.

A beépített állványra helyezett Canon PowerShot V10 egy gamerről készít felvételt, akinek a kezei a játékvezérlőt tartva láthatók az előtérben.

A PowerShot V10 beépített állványa állítható, így magasból és lentről is készíthetsz vele felvételeket, a kihajtható kijelző pedig tetszés szerinti szögbe állítható.

Egy vlog sikerének titka a kompozíció finomhangolása. A PowerShot V10 kihajtható LCD-kijelzőjével könnyű dolgod van – ha felhajtod, akkor láthatod magad a képernyőn, így könnyedén készíthetsz magadról felvételeket; más szögben felhajtva pedig láthatod azt, amire a kamerát éppen irányítod. Emellett egyetlen egyszerű felületen történő érintésvezérlést kínál az összes alapvető felvételi funkcióhoz. Ha olyan közösségi platformra készítesz felvételeket, amely egy adott képarányt használ, akkor ha szeretnéd, megjelenítheted a kijelzőn az arányjelzőket, és ellenőrizheted, hogy a kulcsfontosságú elemek később a vágás során is a kereten belül maradnak.

A 6,6 mm-es objektív (19 mm-es fókusztávolságnak felel meg 35 mm-es filmformátumnál) nagy látószöget biztosít, így ideális önmagunk filmezéséhez, és a környezet keretbe foglalásához. A nagy méretű, 1,0 hüvelykes érzékelő még gyenge fényviszonyok között is több fényt gyűjt be, így egész nap természetes hatású videókat készíthetsz.

Egy felhasználó keze egy Canon PowerShot V10 készüléket húz elő egy sárga, hosszú ujjú sportfelső zsebéből.

A PowerShot V10 elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy elférjen a zsebedben, és mindig kéznél legyen, amikor csak szükséged van rá. Az egyszerű és gyors vlogoláshoz és élő közvetítéshez tervezték, 15,2 megapixeles állókép rögzítésére is alkalmas – nagyszerű megoldás a vlogod borító- és indexképének elkészítéséhez.

Két ember az egyikük által karnyújtásnyira maga előtt tartott Canon PowerShot V10 kamerával filmezi magukat egy fényekkel díszített fa előtt.

A PowerShot V10 nagyszerűen használható gyenge fényviszonyok mellett is, az objektív széles látómezője pedig biztosítja, hogy az adott alkalomról jobb minőségű videót készíthess, mint amit a legtöbb okostelefon előlapi kamerájával valószínűleg kapnál.

A PowerShot V10 videó módjai és kreatív lehetőségek

A PowerShot V10 akár 4K UHD minőségű videó rögzítésére is képes 25/30 kép/mp-es, illetve Full HD videók rögzítésére 50/60 kép/mp-es sebesség mellett. Arckövetéses autofókusszal is rendelkezik – a rendszer automatikusan észleli a képterületen belül bárhol tartózkodó személyeket, de a kijelzőn látható egyes témákra koppintva te magad is utasíthatod a kamerát, hogy kövesse őket.

Többféle felvételi mód közül választhatsz. Arra az esetre, ha csak meg szeretnéd osztani a történetedet, de a fényképezőgépre bíznál minden mást, az Automatikus videó és a Felvétel bőrlágyító effektus használatával módok egyérintéses felvételi lehetőséget kínálnak. Nagyszerű eredményeket érhetsz el az olyan fejlett beépített funkciókkal, mint például az Automatikus megvilágítás-optimalizálás, az Automatikus ND-szűrő és az Automatikus fehéregyensúly. Ha nagyobb fokú irányításra vágysz, a Manuális expozíciós videó mód segítségével számos beállítást magad kezelhetsz.

A Movie Digital IS digitális képstabilizátor funkcióval stabilizálhatod a képet, ha kézben tartott géppel, vagy mozgás közben készítesz felvételeket, az Auto Level automatikus szintbeállítás funkcióval pedig vízszintesen tarthatod a jelenetet a felvétel közben.1

Ha stílust és hangulatot szeretnél kölcsönözni a felvételnek, 14 színszűrő áll a rendelkezésedre (Automatikus és Manuális expozíciós videó módban is) – ezeket az előbeállításokat a felvételkészítés előtt egyetlen érintéssel alkalmazhatod. Ezek közé tartozik a RetroGreen és a Sepiatone, amelyekkel retro megjelenést kölcsönözhetsz a városnak vagy tájnak, valamint a TastyWarm, amelyet étvágygerjesztő meleg ételekről készült klipekhez használhatsz, és még sok más. A további testreszabhatóság érdekében csúszkákkal használható színtónus-beállítások is rendelkezésre állnak – a kamera pedig elmenti az összes színbeállítást, így amikor legközelebb bekapcsolod, már indíthatod is a hozzád passzoló, egyedi megjelenésű felvételt.

Ha egy új szintre szeretnél lépni a vlogolás terén, a Q gomb megnyomásával további lehetőségeket és beállításokat érhetsz el, többek között a Videofelvétel mérete beállítást, vagy az autofókusz módszerrel és a digitális zoommal kapcsolatos beállításokat, és még sok mást.

A felhasználó egyik kezében egy Canon PowerShot V10 készülék van, míg a másikban egy okostelefon, amelyen a Canon Camera Connect alkalmazással épp fájlokat küld a kameráról.

Telepítsd az okostelefonodra az ingyenes Canon Camera Connect alkalmazást, és használd a videók áthelyezéséhez és feltöltéséhez, vagy akár a PowerShot V10 távoli vezérléséhez.

Egy gitáron játszó nő egy külső mikrofonnal és Canon Tripod Grip HG-100TBR állványmarkolattal ellátott Canon PowerShot V10 kamerára néz, amely vele szemben, egy alacsony asztalon lett elhelyezve.

Ahogy ambícióid és szaktudásod egyre nő, a PowerShot V10 is bővíthető. Egy külső mikrofon – például a Canon DM-E100 sztereó mikrofon – csatlakoztatására szolgáló 3,5 mm-es mikrofonbemenettel, egy, a kívánt állvány – például a kompakt Canon Tripod Grip HG-100TBR állványmarkolat – használatát (a kamera függőleges tájolásával, ha szükséges) lehetővé tevő normál állványcsatlakozóval, vagy akár HDMI-kimenettel az eredmények közvetlen elérése érdekében.

Csatlakozás és megosztás a PowerShot V10 készülékkel

A PowerShot V10 készülékkel a beépített Bluetooth és Wi-Fi funkciónak köszönhetően gyorsan és egyszerűen megoszthatod a vlogokat a követőiddel. Telepítsd okostelefonodra az ingyenes Canon Camera Connect alkalmazást, és helyezd át zökkenőmentesen a klipjeidet a telefonra – az alkalmazással akár távolról is vezérelheted a kamerát. A videók automatikusan átkódolhatók, hiszen a kameráról a telefonra kerülnek, így minden eddiginél könnyebb a videókészítés a közösségi oldalakra.

Annak érdekében, hogy ne a telefonod tárhelyére kerüljön a rengeteg nagyméretű videofájl, ha szeretnéd, a tartalmakat automatikusan feltöltheted az image.canon felhőszolgáltatásba, és onnan továbbíthatod többek között a Google Drive™, a YouTube és a Frame.io alkalmazásba. A Frame.io alkalmazásban tárolt videók és képek zökkenőmentesen importálhatók olyan videoszerkesztő szoftverekbe, mint az Adobe Premiere Pro és a Final Cut Pro, ahol szerkesztheted és finomhangolhatod a felvételeket.

A PowerShot V10 készülékkel az élő közvetítés minden eddiginél könnyebb – az LCD-kijelzőn néhány érintéssel megteheted. Miután beállítottad a kívánt streamelési célhelyet a Camera Connect alkalmazásban (és feltételezve, hogy a közösségi média fiókod engedélyezi az élő közvetítést), egyszerűen válaszd ki a YouTube Live vagy a Facebook Live lehetőséget, vagy adj hozzá egy RTMP-hivatkozást,2 és indítsd el a közvetítést.3

A PowerShot V10 készüléket webkameraként is használhatod. A kamera beépített, ipari szabványú UVC és UAC illesztőprogramokkal rendelkezik, így nincs szükség külön szoftverre – egyszerű csatlakoztatás és megtekintés plug-and-play USB funkcióval (a mellékelt kábel használatával) Windows és MacOS rendszeren egyaránt. A PowerShot V10 készüléket ráadásul Full HD minőségben, 30 kép/mp sebességgel használhatod a népszerű videohívásos alkalmazásokhoz. A digitális zoom az élő közvetítéshez vagy a kamera webkameraként való használatához is elérhető – egyszerűen állítsd be a kamerát a kívánt módon, és már indulhat is a felvétel. Ezenkívül egy sor más kamera-előbeállítás közül is választhatsz, beleértve a Felvétel bőrlágyító effektus használatával és az Automatikus videó módot, az Arckövető AF vagy a meghatározott AF-keret beállítást, a színszűrőt és még sok mást.1

PowerShot V10 – egyszerű vlogolási megoldás

Bármi is legyen a szenvedélyed, vagy bármilyen a célközönséged, a PowerShot V10 segítségével bonyolult beállítások és egy sor felesleges tartozék használata nélkül kapcsolódhatsz. A beépített állványnak köszönhetően szinte bárhol egyszerűen beállítható és használható, akár főzés, akár játék közben készítesz vlogot. Egyszerű kezelőelemei, kompakt kialakítása és az automatikus módok lehetővé teszik, hogy speciális szaktudás nélkül is belevághass a vlogolásba, ráadásul rengeteg lehetőséget és fejlettebb funkciókat kínál, ha készen állsz egy új szintre lépni.

Szerzők: Jeff Meyer és Alex Summersby

  1. Eltérő működési módjuk miatt a különböző módok nem használhatók együtt. Például a Movie Digital IS digitális képstabilizátor nem használható egyszerre az Auto Level automatikus szintbeállítás funkcióval, a digitális zoom nem használható együtt a képstabilizálással, és az Auto Level automatikus szintbeállítás nem használható Felvétel bőrlágyító effektus használatával módban. További információért lásd a kamera műszaki adatait.
  2. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az élő közvetítési platform szolgáltatást bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatjuk, leállíthatjuk vagy megszüntethetjük. A legújabb követelményeket az élő közvetítési platformokon találod. A Canon nem vállal felelősséget és garanciát harmadik felek termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban, beleértve az élő közvetítést is.
  3. A legjobb eredmény eléréséhez nem túl zsúfolt területen elérhető stabil, 2,4 GHz-es Wi-Fi-kapcsolat ajánlott, gyors feltöltési sebességgel.

    Az Adobe, az Adobe Premiere és a Frame.io az Adobe Egyesült Államokban és/vagy más országokban bejegyzett védjegye vagy védjegye. A Google, a Google Drive és a YouTube a Google LLC védjegye; ezt az oldalt a Google semmilyen módon nem támogatja, illetve nem áll kapcsolatban vele. A Final Cut Pro és a macOS az Apple Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban, valamint más országokban és régiókban.

Kapcsolódó termékek

  • Kompakt digitális

    PowerShot V10

    A Canon sokoldalú, zsebméretű 4K vloggerkamerával kiemelkedhetsz a tömegből az online térben, és diszkréten készíthetsz felvételeket.
  • Kompakt digitális

    PowerShot G7 X Mark III

    Online követőidet le fogják nyűgözni e csatlakoztatható fényképezőgép által készített nagyszerű videófelvételek és fotók.
  • Tükör nélküli fényképezőgépek

    EOS R50

    Az EOS R tükör nélküli fényképezőgéppel a legjobb, leglenyűgözőbb tartalmakat készítheted, az éles állóképektől kezdve a 4K filmekig és az élő közvetítésekig. Mindezt egyetlen eszközzel.
  • Állvány

    Tripod Grip HG-100TBR

    Ezzel a levehető távvezérlővel rendelkező, egyedülálló állványmarkolattal fokozott stabilitással és kreatív rugalmassággal készíthetsz egyszerre még több felvételt.
  • Hang

    DM-E100 sztereó mikrofon

    Ezzel a plug and play típusú, kis méretű sztereó mikrofonnal könnyedén tökéletes audiót rögzíthetsz, hiszen mindig készen áll a felvételre.
  • Kapcsolódó cikkek

  • VLOGOLÁS

    A Canon legjobb vlogger fényképezőgépei és objektívjei

    A Canon számos olyan fényképezőgépet és objektívet gyárt, amelyek ideálisak a tartalomkészítők számára. Ez az útmutató segít megtalálni a tökéletes választást.

  • VLOGOLÁS

    Hogyan legyél vlogger

    Vágj bele, és készíts minőségi vlogokat a kezdőknek szóló vlogolási tippjeinkkel.

  • VIDEÓ

    Tippek a közösségi oldalra feltöltött videóid tökéletesítéséhez

    Négy alkotó beszél arról, mitől nagyszerű egy tartalom és hogyan emelkedhetsz ki a tömegből az online térben.

  • VLOGOLÁS

    Vlogolás menet közben

    A Canon PowerShot V10 készüléket négy fő influenszer teszi próbára.